Matkasnäkiks isetehtud müslibatoon

isetehtud müslibatoon matkasnäkk
Maitseb veel parem, kui välja näeb

Seekord jagame hoopis ühte vahvat müslibatooni retsepti, mida ise hiljuti esimest korda katsetasime. Retsepti algallikas on naminami.ee.

Tegelikult on see kõik väga lihtne ning pannitäiest jagub mitmeks matkaks. Lisaboonuseks on muidugi see, et saab maitset ise timmida ning kindel olla, millist toorainet batoonide tegemiseks kasutad.

Müslibatooni retsept

  • 100 g kuivatatud ploome
  • 100 g pehmeid kuivatatud kivideta datleid
  • 1,5 dl külma vett
  • 200 g täisterakaerahelbeid
  • 300 g pähkleid, seemneid, mandlilaaste, rosinaid, kuivatatud marju, vms kapinurgast leida võib (NB! kui beebsudele teha, siis terveid pähkleid vältida)
  • 1tl kaneeli

Juhised

isetehtud müslibatoon matkasnäkk
Ploomi-datli-vee-segu valada ülejäänud koostisosadega kokku.

Mikserda kokku ploomid, datlid ja vesi. Kaanega kannmikser sobib hästi, sest muidu kipub pritsima (nagu meil alguses). Eraldi kausis sega kaerahelbed ning seemned-pähklid-jne. Siis lisa ploomi-datli-pasta kaussi ning sega, lisa kaneel (mett me ei pannud, aga võib ka seda lisada). Tekkinud mass vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjunõusse, patsuta kinni ning pista 30ks minutiks ahju 180-kraadisesse kuumusesse küpsema. Siis jahuta ja lõika sobivad tükid. Ja siis mine matkama 🙂

isetehtud müslibatoon matkasnäkk
Ja nüüd ahju!

Lisa kommentaar